maquinistaEn aquesta ruta descobrirem com els orígens de la Barceloneta han estat íntimament lligats al port i al desenvolupament econòmic i social de Barcelona.

El barri es poblà ràpidament a la fi del segle XVIII amb unes 400 cases i més de 2.000 h, dedicats molts d’ells a activitats marítimes: pescadors, calafats, mestres d’aixa, macips de ribera; menestrals: corders de viola, boters; i també del ram de la construcció.

El segon terç del segle XIX fou una època d’importants canvis a la Barceloneta. El procés d’industrialització que experimentà la ciutat de Barcelona en aquests moments marcà també el barri, ja que s’hi instal·laren importants indústries metal·lúrgiques i mecàniques.Lesinstal·lacions industrials , juntament amb les ferroviàries, formaren a l’extrem N del barri un important sector industrial que impedí molts anys l’expansió de la Barceloneta cap al el Poblenou . Les obres olímpiques trencaren definitivament aquella incomunicació i avui són equipaments i habitatges.

Reserves : info@materiabcn.com / 629.81.33.22 / 699.51.91.86 (Maria i Maite)


Data: 20/05/2017
Hora: 10:30-12:30
Lloc: Barceloneta

Com arribar-hi:

  • Metro: Línia 4 (Barceloneta)
  • Bus: 17, 36, 39, 45, D20, 64

Més informació
Carregant mapa...


Reservar aquesta activitat

Les reserves per internet ja no estan disponibles per a aquesta activitat. Contacti'ns per telèfon o e-mail per a reservar.


Més Rutes culturals: