9788416139651.smallLa Passió musical de la ciutat a través dels grans compositors!!

Després de l’èxit de “Barcelona, ciutat d’òperes” us oferim una nova ruta basada en la història de la música. Cesc Avilés, periodista i professor, ha publicat el llibre “Barcelona melòmana” i ens ofereix aquesta ruta guiada d’autor. Amb la ruta Barcelona melòmanaha volgut unir la història social de la ciutat amb els autors universals de la historia de la música clàssica, com Mozart, Beethoven o Wagner.

Cesc Avilés Pàmies, nascut a Reus es periodista de formació. Ha treballat en mitjans de comunicació comarcals i digitals, i fins i tot es va atrevir a crear una revista de caire cultural a Tarragona. En l’actualitat es professor de llengua Alemanya.
Va viure a Viena on va experimentar de primera mà què significa viure a la capital mundial de la música. Ell mateix ens explica que la música clàssica l’ha acompanyat des de petit. A Cesc Avilés Pàmies li interessa tant la música com les històries que hi ha al darrere i els vincles que és capaç d’establir amb la societat. Tot plegat dóna múscul al llibre i la ruta  Barcelona melòmana.

En aquesta ruta i trobaràs una mirada curiosa, amena i rigorosa a la relació que han mantingut diversos noms imprescindibles de la música clàssica internacional- de Bach a Schönberg, de Casals a Albéniz..._ amb la ciutat de Barcelona.

Cesc Avilés s’ha capbussat en la recepció dels compositors a la ciutat —amor, rebuig, passió— i la seva repercussió: com Pau Casals rescata les suites de Bach, com sorgeixen el Teatre Líric, el Palau de la Música o el Liceu, com Lluís Millet i Amadeu Vives impulsen la creació de l’Orfeó Català, etc. I, amb una gran amenitat, l’autor recrea les anècdotes que provoquen les visites d’Strauss, Liszt o Stravinsky, o l’èpica cursa per aconseguir que Barcelona fos la primera ciutat on es representés Parsifal, un 31 de desembre de 1913. En aquesta ruta d’autor també descobrireu com i quan arriba l’òpera a la ciutat de Barcelona o els llocs on se’n van començar a programar

La Barcelona melòmana esta farcida d’anècdotes, com per exemple que Pau Casals es qui va descobrir al mon les Suites per violoncel de Johann Sebastian Bach, datades del 1720.

«Molts han escrit llibres, tesis doctorals, articles i monografies sobre música i Barcelona. La meva aportació és una síntesi divulgativa sobre la passió musical de Barcelona que, si és possible, pretén dibuixar somriures. No és ni una simfonia ni tampoc una òpera. És un divertimento d’un apassionat de la música clàssica», avisa Avilés al pròleg.

Des de MATERIA BCN aquest nadal us oferim un regal únic i especial :
LLIBRE: BARCELONA MELÒMANA i RUTA del llibre amb l’autor .
PREU (llibre i ruta): 20€
Les rutes guiades es realitzaran els següents diumenges de 11h a 13h:
Diumenge 10 de gener
Diumenge 24 de gener
Diumenge 7 de febrer
Diumenge 21 de febrer
El dia de la ruta es farà lliurament del llibre per part de l’autor
Enviament de bonus-regal via e-mail.
Per més informació:
www.materiabcn.com
info@materiabcn.com