TorreB1El proper diumenge dia 11 de Gener, des de Materia Bcn us oferim una visita guiada a l’interior de la Torre Bellesguard.

La Torre Bellesguard d’Antoni Gaudí, una de les obres més singulars i simbòliques, va ser declarada Bé d’Interès Cultural el 24 de Juliol de 1969.

De totes les obres d’Antoni Gaudí, Bellesguard és sens dubte la que té més història, de fet a través de la història de la finca farem una passejada per la història de Catalunya.

Els terrenys que ocupen la Torre Bellesguard sabem que van ser habitats durant època medieval. Però per entendre la finca ens hem de traslladar a època medieval.Tob3

L’època medieval es fonamental per entendre Bellesguard, el 1408, Martí I l’Humà, rei d’Aragó, València, Mallorca, Sardenya, Sicília (1409-1410) i Comte de Barcelona, visita la finca i queda captivat per la bellesa de les seves magnífiques vistes sobre el pla de Barcelona i el mar mediterrani . El monarca va comprar la finca i hi va establir la seva residència habitual, fins a la seva mort.

En època moderna les restes de l’antic palau, van anar passant de mà en mà, fins que el 12 de Juny de 1900 la finca és comprada per Maria Sagués i Molins.

Maria Sagués, vídua del comerciant de farina Jaume Figueras és qui encarrega al jove arquitecte, Antoni Gaudí, la construcció de la seva residència d’estiu sobre un terreny amb tanta importància històrica.tb2
Antoni Gaudí, que tenia un profund sentiment catalanista, queda enamorat de la finca i de la seva història i s’inspira en la època medieval de Martí I l’Humà per crear Bellesguard, un castell rodejat de bells jardins.
Descobrirem un edifici que té unes formes rectes, molt poc habituals en l’obra de Gaudí, inspirades en el castell medieval de Martí l’humà, part de l’estructura del qual encara es visible en el jardí de la finca.

Si en voleu descobrir més aquest diumenge ens acostem a la Torre Bellesguard, la nostra visita constarà d’una primera aproximació a la història de la finca i la muralla, la simbologia que amaguen els jardins i l’exterior de la casa i finalment la visita als espais interiors de la casa.

T’apuntes?

Reserves:

http://www.materiabcn.com/activitats-i-rutes/torre-bellesguard/

info@materiabcn.com
629813322