MATERIA BCN inicia el més d’octubre amb noves propostes i activitats culturals. Avui us volem parlar de tres propostes ; Barcelona sempre en lluita, Ruta literària per Gràcia, Front Marítim amb bicicleta elèctrica.

BARCELONA SEMPRE EN LLUITA;

Actualment vivim uns moments de crisis però també d’agitació social i reivindicacions polítiques, és aquest moment una excepció en la nostra història? La resposta és clara i contundent; no. La història de Barcelona està plena de revoltes socials i obreres que han prés la ciutat de forma reiterada i han manifestat les seves reivindicacions.
Us proposem fer un recorregut per la història de Barcelona, on descobrirem alguns dels moments d’agitació social i els espais que n’han estat protagonistes. Començarem el recorregut  parlant de la Barcelona del segle XVII i la Guerra dels Segadors, pujarem les Rambles per parlar de les revoltes obreres del segle XIX i l’esclat de la Setmana Tràgica amb les barricades pel Raval. Veurem espais de Barcelona oberts a cop de bomba com a conseqüència de la repressió militar i parlarem dels bombardejos de la Guerra Civil a la Plaça de Sant Felip Neri. Guardem la part final de l’itinerari per parlar de la Guerra de Successió i l´11 de Setembre de 1714, acabarem, per tant, al simbòlic Fossar de les Moreres. 

RUTA LITERÀRIA PER GRÀCIA;

L’actual barri de Gràcia sempre ha mantingut el seu caràcter propi, la seva identitat.  Amb aquest itinerari ens acostarem a un barri carregat de simbologia de la mà de grans autors de la literatura catalana com Mercè Rodoreda , Salvador Espriu entre molts altres.
 L’itinerari començarà a la Plaça de Lesseps on la parròquia dels Josepets ens portarà a parlar del naixement d’aquesta vila, l’època en que Gràcia estava configurada per convents, masies, camins i rieres. Al llarg del recorregut descobrirem com la situació privilegiada de la vila; a només 2 km de Barcelona i sortint del Passeig de Gràcia, va fer que al llarg del segle XIX es convertís en un espai industrial o d’estiueig. El segle XIX va culminar amb l’annexió de la vila a Barcelona però mai perdrà el seu caràcter propi. No us perdeu aquesta ruta literària pels espais més emblemàtics del barri de Gràcia; la Plaça del Diamant, els Lluïsos de Gràcia, l´Orfeó Gracienc, les cooperatives i molt més!  

RUTA AMB BICICLETA ELÈCTRICA PEL FRONT MARÍTIM;

Materia bcn proposa una activitat guiada per descobrir la ciutat de Barcelona i la seva relació amb el mar mediterrània amb bicicleta. Un recorregut que inclou el guia i les bicicleta elèctrica Smart. Unes bicis elèctriques que funcionen que funcionen exactament igual, però si deixes de pedalar segueixen rodant a ritme baix.

El nostre recorregut començarà a Ciutat Vella, molt a prop de la Catedral, des d’aquest punt farem una breu passejada per al nucli de la ciutat medieval arribant a Santa Maria del Mar. Des dels seus orígens la història de Barcelona ha estat lligada al mar, a pla de palau davant la Llotja de Mar descobrirem la importància del comerç en la Barcelona medieval. De la Platja medieval ens endinsarem a la Barceloneta i l’urbanisme barroc. Seguirem la nostra ruta entorn del Front Marítim per arribar a la ciutat del segle XIX amb el passarem per la Vila olímpica per parlar de la transformació i els usos d’aquest espai i les seves platges al llarg del segle XX i XXI. De tornada enfilarem el carrer Marina, des d’on divisarem la Sagrada Família, l’Arc de Triomf i el Parc de la Ciutadella.
Un itinerari que compagina història amb un mitjà de transport que cada vegada té més importància a la ciutat. Una forma alternativa de moure’s per la ciutat, més sana i sobretot més sostenible!!

Vols redescobrir la ciutat? No et pots perdre aquestes tres propostes!!!

 Per més informació; http://www.materiabcn.com/activitats