Graffiti1Per aquest mes de gener Materia bcn us a preparat una ruta molt especial ; Graffiti bcn.
Aquesta ruta ens farà descobrir la història del graffiti i de l’art urbà a Barcelona. Veuren diferents tipus de tècniques d’streetart, i infinitat d’obres d’infinitat d’artistes d’arreu del món que han deixat la seva empremta a les façanes, portes i murs de Ciutat Vella. Des de tags medievals, passant per pintades de la Guerra Civil, fins a arribar als writters, paste-up, stencils i murals més actuals.

Un graffiti és un missatge escrit o una imatge pintada, o una barreja d’ambdues, generalment emprant pots de pintura amb aerosol i sobre un lloc visible pels vianants, com panys de paret, portes o monuments.

En aquesta ruta amb la nostra guia Cayetana Gomis, descobrirem que el costum de pintar o escriure a les parets és tan antic com la invenció de l’escriptura. El grafit en l’art modern és un moviment que va néixer a la dècada del 1970 a Nova York. Algú va començar a escriure la seva signatura en el metro i aquestes es van anar propagant i posant de moda fins que anys després ja hi havia un munt de gent pintant al metro de Nova York. Cada vegada hi havia més competicions per veure qui pintava més gran i més, fins que algú se li va ocórrer sortir del metro. Va ser en aquell moment quan va començar el veritable boom del grafit. El Grafit cada vegada va evolucionar més i més, creant un veritable moviment underground estès per tot el món.

Barcelona continua sent una de les capitals del Street Art, on es troben artistes amb gran talent. Per aquest motiu MATERIA BCN conjuntament amb Cayetana Gomis Fletcher historiadora i gestora de patrimoni us oferim una ruta per conèixer la història del grafit a la nostra ciutat.
El nostre itinerari comença des de la Plaça Nova i inclou una visita guiada pels carrers de Ciutat Vella, passant per les Rambles, el barri Gótic, el Raval, fins arribar els Murs lliures del Poble sec.
Passejarem per alguns dels punts de la ciutat de Barcelona que concentren més graffitis.Graffiti2
Descobrirem alguns dels artistes més destacats i alguns els noms reals que s’amaguen sota pseudònims.
Més enllà del graffiti tradicional observarem noves formes d’art urbà, amb nous materials com xapes, ceràmica, llaunes, paper, mosaic etc..

T’apuntes?
Més informació i reserves :www.materiabcn.com/activitats/2016-01-17/