pagePPA partir del mes de maig del 2015 us oferim una nova experiència cultural on història i gastronomia s’uneixen; les rutes amb picnic
Gràcies a la nova col·laboració amb P de Picnic us podem oferir les nostres rutes guiades però ara amb un llaminer final i és que acabarem amb un pícnic a l’aire lliure. P de Picnic és una empresa que fomenta l’experiència del pícnic a Barcelona. P de Pícnic  vol maridar la gastronomia i l’ aprofitament del espais públics. És un projecte adreçat a aquelles persones que vulguin gaudir del seu entorn més immediat gaudint de productes gastronòmics de qualitat i proximitat. Considerem que el pícnic es una bona manera de compartir amb la família i amics un moments d’entreteniment i conversa a l’aire lliure a través de la gastronomia. P de Picnic ens ofereix les “Picnic box“; una experiència gastronòmica i un estil de relació. El nostre producte es presenta en una caixa per a 2 persones, aquesta s’anomena Pícnic Box i ofereix 3 opcions de menú: Box Ibèrics, Box Km.Cat i Box Kids. Són caixes composades per productes de qualitat, amb un format pràctic i divertit.

Fruit d’aquesta col·laboració entre MATERIA bcn i P de Picnic us oferim les següents activitats;

La màgia de Montjuïc amb pícnic; Durant els mesos d’estiu dediquem un divendres al mes a gaudir de la màgia nocturna de la Font de Montjuïc amb un pícnic.

Secrets del Born amb pícnic; Durant els mesos d’estiu dediquem un dissabte al mes a gaudir de les llums i ombres del Born entre històries i secrets amb un pícnic.

Parcs i pícnic en família; Durant els mesos d’estiu dediquem un diumenge al mes per gaudir en família de l’aire lliure, la història i la natura de Barcelona amb un pícnic.

caixes 2El proper dia 30 de Maig iniciem aquestes noves rutes amb Secrets del Born amb Picnic, per això avui us volem explicar un dels secrets del barri de la Ribera.

La Barcelona de l’edat moderna era en gran mesura la ciutat del Born, atesa la importància que tenia aquesta plaça. L’actual passeig del Born va ser el lloc escollit com a mercat diari de fruita i verdura, però també l’escenari d’algunes de les fires més importants com la del vidre o la de la cera. Qualsevol tipus d’acte passava per la Plaça del Born. Per als Barcelonins aquesta plaça era la plaça Major de la ciutat.
Però d’on bé el nom de Born?
El nom del lloc prové del Born, que era el recinte on es celebraven les justes i els tornejos entre cavaller medievals i també els jocs mateixos. Hi altres borns als països catalans, com ara la plaça del born a Ciutadella de Menorca, el passeig del Born de Palma o els carrers del Born de Manressa i Igualada.

I de història a història us heu fixat mai amb el cofre del Passeig del Born?
Es un conjunt escultòric dissenyat per Jaume Plensa, que representa un cofre de dimensions considerables, recolzat en un banc del passeig i quatre bales del canó, que fan referència a l’època medieval i moderna quan aquest espai era el centre de la ciutat.

Vols saber-ne més? T’apuntes?

Reserves i informació: info@materiabcn.com / 629813322