DSC_0030Per aquest dissabte vinent us proposem descobrir el barri del Raval!

El Raval és un barri de Barcelona amb molta història. En aquesta ruta us descobrirem els seus secrets, caminarem pels seus carrers, les seves places, les petites esglésies i descobrirem els seus racons amb encant, amb la companyia de la vostra càmera fotogràfica.

Des de Materia bcn amb col.laboració amb Mònica Viamonte hem dissenyat per vosaltres una ruta entorn de 3 hores, on la història i la fotografia s’entrellacen intentant capturar l’essencia del barri i escapar de les tradicionals rutes més turístiques.

Passejarem càmera en mà per un barri on podrem veure els contrastos entre la Vella Barcelona i la Barcelona més trendy.

La nostra ruta te l’objectiu de descobrir Barcelona tranquil.lament, fent fotografies i practicant la fotografia urbana. La Mònica Viamonte us ensenyarà alguns exercicis per treure un millor rendiment de la vostra càmera fotogràfica. Descobrirem que la ciutat és un escenari ideal per fotografiar, per què ens ofereix moltes possibilitats.
Capturarem la vida dels carrers i també la seva arquitectura. L’objectiu fotogràfic és aconseguir bones fotografies de l’entorn urbà.

Des de Materia bcn us ensenyarem un barri d’orígens medieval: La zona que avui ocupa el Raval va ser, fins el segle XIV, terreny de camps i horts dins de les muralles que produïen aliment per la ciutat de Barcelona. Hi havia el Monestir de Sant Pau del Camp i alguns equipaments com els hospitals . A principi del segle XVIII, s’hi van instal·lar les primeres indústries. Van anar sorgint nous carrers amb fàbriques i habitatges pels treballadors. El Raval va rebre nombrosa població provinent del camp. Llavors ja es va convertir en el barri més dens d’Europa.A finals del segle XIX i principis del XX, el Raval continuava tenint  una composició social eminentment obrera amb poc poder adquisitiu. També s’hi van instal·lar edificis molestos per a la resta de la ciutat: la Presó, l’Hospital de la Santa Creu, hospicis com la casa de la Caritat i la casa de la Misericòrdia.Passejada foto-històrica a Ciutat Vella - COMPOSICIÓ I FOTO UR

Si t’interessa la història i tens ganes d’aprendre a fer bones fotografies i aprofitar la teva càmera no t’ho perdis!!

Informació i reserves: info@materiabcn.com/ 629 81 33 22